misz.dejavu

follow facebook - dealova_1987@yahoo.com ( cahaya mataku )

blog ini blog peribadi, apa saya suka saya tulis, apa saya pikir saya tulis, blog saya berdasarkan apa yang berlaku dsekeliling saya, di depan, di belakang mahupun d kejauhan saya. blog saya tidak mungkin s'skema saya. impian saya jadikan blog saya diari saya, anda suka anda baca, anda tak suka senyap saja. biarlah hati anda saja berkata2x..saya jugak akan copy paste jika merasakan ia sesuatu yang saya ingin kongsikan bersama anda, tp jangan risau kerana saya pastikan apa yang saya copy n paste itu saya link kan ke tuan punya blog, tanda saya hargai nukilan anda~ saya ikhlas mengatakan sesiapa msuk blog saya, terima kasih sy hargai.. >>> ok2x dah hbis skema.. apa2 tq. hik2x... wat muka comel skit ><.. korang mmg comey ><

Post Mortem

Follow by Email

Thursday, July 14, 2011

Tak Ada tanggunjawab Langsung

Assalamualaikum...


pagi2 aku dah bara.. kenapa manusia xda tanggungjawab sebagai manusia.. ok kisah aku kat sini, aku xmarah bila kita kena tolong orang, serius aku xmarah, aku suka sebab dapat pahala, tapi bila kita selalu plak kena tolong orang tu disebabkan ketidak tangungjawab dia, apa perlu aku buat? buat bodoh dan mengabaikan saja, sedangkan kita sebagai manusia harus sedar tangungjawab kita,


serius nak bagitahu, Pahala???? Sapa yang nak tolak pahala???? tak ada sapa kan yang akan kata tidak pada pahala, bukan senang nak dapat pahala~ tapi pahala akan dapat bila kita lakukan dengan ikhlas, kalu hati tak ikhlas, kita tolong orang pastu mengutuk lak orang yang kita tolong??? kita dapat apa lagi??? dapat dosa lak hehehehe... kan3x????


ok la.. sejukkan hati aku kejap dgn memikirkan kucing yang aku jumpa ms sarapan tadi.. addesss secomel kucing nih~~  






ok dah reda...


memang manusia xperfect, bila aku tolong orang tu, aku berharap orang yang aku tolong tu akan tolong aku balik d masa aku susah, aku mengharapkan itu, tapi kalu nanti aku terkapai minta tolong, tapi tak ada sapa nak tolong???? yup..aku kena usaha dan tawakal pada Allah.., 


sebab tu dalam hati setiap manusia kena ada rasa tanggungjawab.. bukan pada diri, tapi pada ibu, bapa, adik beradik, sedara mara sepusat sepusing, yang tersayang. musuh>>> ><... masyarakat dan negara..


ok la..tanya hati pikir2kan kalu kita dalam sedar terlepas tunaikan tanggungjawab walaupun sekecil zarah pada org sekeliling kita..~




p/s: time utk wat kerja~

No comments: