misz.dejavu

follow facebook - dealova_1987@yahoo.com ( cahaya mataku )

blog ini blog peribadi, apa saya suka saya tulis, apa saya pikir saya tulis, blog saya berdasarkan apa yang berlaku dsekeliling saya, di depan, di belakang mahupun d kejauhan saya. blog saya tidak mungkin s'skema saya. impian saya jadikan blog saya diari saya, anda suka anda baca, anda tak suka senyap saja. biarlah hati anda saja berkata2x..saya jugak akan copy paste jika merasakan ia sesuatu yang saya ingin kongsikan bersama anda, tp jangan risau kerana saya pastikan apa yang saya copy n paste itu saya link kan ke tuan punya blog, tanda saya hargai nukilan anda~ saya ikhlas mengatakan sesiapa msuk blog saya, terima kasih sy hargai.. >>> ok2x dah hbis skema.. apa2 tq. hik2x... wat muka comel skit ><.. korang mmg comey ><

Post Mortem

Follow by Email

Saturday, July 16, 2011

Andai Bukan Rezeki Kita Bersyukur la Pasti ada Hikmah

Assalamualaikum..

masa bsiap nak pergi kerja pg ini, adik aku sorang ni Adi,( ppuan yer ) tnya kat aku.. " kak aini, nasi lemak kat bwh buka sampai kul brapa? >> aku jwb" smpai nasi lemak dia hbis~ 

so aku trun nk beli nasi lemak.. aku org trakhir rupanya, nasi lemak hbis..tinggal nasi putih, balun jerla..byk tu mak cik tu taruk nasi.. dlm hati rezeki aku hehehe~ apa lagi bantai la aku letak smbal udang XXL+ sambal kerang.. nyum2x.. total2x.. RM1.80>> murahkan? rezeki2x.. mak cik tu tmbah lagi telur rebus xda cut2 tau.. rezeki lagi.. dah bayor aku nk g kat kete..

sekali adi>> romate kwn skerja aku la.. dulu dak ni romate aku ms kat u..skrg kira jadik adik aku gak la..
aku pun g tau.. " adi lambat, nasi lemak dah hbis..'.. adi wat muka sedih.. aduss tpanar hati aku tgk muka dia, last2 aku dlm hati aku kata bagi la kat dak nih, cian dia.. lapor tu~ 

aku pun ikut nak bagi kat dia, kami siap blwan2 tolak menolak lak..bukan tolak menolak apa.. dia ckp xmo...aku suh ambik..dia siap nak lari..aku kejar~ fuyoo..

last2 dia terpaksa terima hakikat bila aku ugut dgn something yang dia xley lari n kena trima ..hahahahaha~ cian kat dia kah2x.. dia ambik gak la..tp dia ugut aku balik.. xmo ambik kalu xterima duit.. ok.. versi tolak menolak blaku balik.. hahahaha..>>> cam bebudak.. last2 aku mgalah.. sbb aku dah lmbat weh nak p kerja..

aku ckp ngan dia " duit tu xper la bagi kat kak julie, >> hati aku malu nak ambik dah hahahahaha~

aku terdetik nak bagi kat dia, sbb first masa beli mmg rezeki aku, sbb pak cik yg dtg pas aku pun xdapat beli dah.. kedua mak cik tu bg byk nasi n siap tmbah telur rebus..rezeki kan??? 

aku pk balik, sbb ms aku nak beli mak cik tu kata nasi lemak hbis n tinggal nasi putih, dalam hati aku dah kata, ni kalu adi turun masa aku msih kat sini, aku akan bagi kat dia, so aku kena bagi weh..

pk lagi..nnti dia g kja.. makanan kat tempat dia mahal, kesian tau.. len kat tempat aku.. murah ckit.. 

moral cita aku..last2 nasi tu jadi rezeki adik aku, rezeki aku kat mana???

yup..Tuhan tu Maha Kaya, bila kita tolong orang insyaalah Tuhan akan membalas semula mungkin utk masa yang lama atau sekejap..

dah msuk kerja.. TNT dtg anta smpul surat.. aku buka.. pling penting aku ni jahat sungguh sbb g buka surat yang dhantar utk management tesco hehehehehe~~~ buka2x.. yes..aku gila2 weh seronok hak3x..

Allah dah bagi rezeki kat aku.. cuti utk raya ni mmg dah lama staff asyik nk tau n nk mnta~ aku akan start cuti utk raya 3 hari.. yippi... suka gila babun nih hahahahaha~

ni rezeki yang paling aku suka.. bos serius sayang bos sgt2x.. tq bos...

Tuhan terima kasih sebab memberi rezeki cuti pada kami, p/s: xperlu inform pada HQ dah nak apply cuti..yippi~


p/s: tq Tasha bagi rambutan satu plastik kat kak aini..rezeki lagik hehehehe~

moral cita aku.. rezeki kita ada kat mana2x..kalu kita rasa kita perlu memberi, berilah dengan keihlasan, setiap yang berlaku pasti ada hikmah, andai bukan rezeki kita bersyukurlah dgn apa yang ada, yang dtg itu semua dr tuhan~ 

2 comments:

julinab said...

poyo ler ang nie...hapy sgt doh ler semua benda dia kick in dlm nie..huhuhu..jgn lupe cite pasal aku tkde gewe ni gak erk..hehhehehehe cayokkkkkk aini :D

lisa lis said...

hahahaha...gewe mu kena cari sndry heheehehehe~
aku tumpang tgk jew~~ hihi