misz.dejavu

follow facebook - dealova_1987@yahoo.com ( cahaya mataku )

blog ini blog peribadi, apa saya suka saya tulis, apa saya pikir saya tulis, blog saya berdasarkan apa yang berlaku dsekeliling saya, di depan, di belakang mahupun d kejauhan saya. blog saya tidak mungkin s'skema saya. impian saya jadikan blog saya diari saya, anda suka anda baca, anda tak suka senyap saja. biarlah hati anda saja berkata2x..saya jugak akan copy paste jika merasakan ia sesuatu yang saya ingin kongsikan bersama anda, tp jangan risau kerana saya pastikan apa yang saya copy n paste itu saya link kan ke tuan punya blog, tanda saya hargai nukilan anda~ saya ikhlas mengatakan sesiapa msuk blog saya, terima kasih sy hargai.. >>> ok2x dah hbis skema.. apa2 tq. hik2x... wat muka comel skit ><.. korang mmg comey ><

Post Mortem

Follow by Email

Monday, May 9, 2011

Dia datang bagai Mimpi

assalamualaikum....


hohohoho...selamat pagi ~

pagi ni rasa dalam mimpi.. sbb bloger mykhalis dtg coment kat blog aku.. hehehehe.. serius rasa sgt2x malu n rasa cam nak hentak2 muka kat komputer ni sbb tharu~

hahahahaha.. mgkin sbb aku kan xda sapa2 sgt dlm blog aku nih~ tu yg mjadikan aku happy tahap gaban ni~ serius hapy sgt2x.. utk abg khalis..( boley kot panggil cam tu sbb aku rasa aku muda lagik hik3x) tq sgt2x.. kalu boleh ajarkan sy wat blog pun best.. nak gak letak menatang2 yg da dlm blog abg khalis tu.. hohohoho... plz ajarkan aku~~~~

apa pun tq2x... msih dlm mimpi lagih nih~



muka yg penuh dgn keharuan dan..kemimpian lagih nih~~~~~

p/s: ni la kalu nk jadi blogger wanita.. kalu gmba sndry msuk mmg xsah hohohoho~

Sunday, May 8, 2011

AwAs BLoGGer....

huh... hari2 aku follow blog dia org nih~

ley x aku promote deme kat sini??? dus3x..deme dah tkenal wat apa aku promote deme???

but aku still nk promote deme.. coz.. aku suka follow blog deme~ asal masuk kja smpai abis kja.. kja aku ngadap blog deme..

paling aku suka.. blog dia nih~

http://blogslucumenarik.blogspot.com ....>>>> link first aku msuk.. sbb blog dia pling menarik hati aku.. gmbar saja mmpu mnterjemahkan dlm mcm2 gaya~ best woo...

blog kedua... blog brader nih~ coz...

http://www.benashaari.com ...>>>> suka tgk blog dia yg laju~ bukan laju apa.. laju mcapai follower2x.. hik2x..tringin gak jd cam dia... tp dia nya blog best coz.. byk menda wat aku tau pasal blog..hik3x...

......................................>>>

per motif aku berblog sbb aku tringin nak jadi seorang blogger gak.. btui kew apa aku taip nih???????


bantai jer la.. sbb nak cepat nya pasal~


p/s: somebody plz help me... ajarkan aku jadi blogger~

Bahagiakan Ibu anda~

Assalamualaikum...

hohohoho~ today hari ibu~

mak aini sayang mak sgt2x.. dusss..semalam xwish hari ibu mcm biasa kami adik beradik wat.. sbb apa sbb bz.. huhu~ sad2x.. jangan jadikan bz adalah alasan~




so pagi2x aku call mak aku.. " aku tnya mak , dah makan lum? mak jwb lum makan..huhuhu..sedih ati ku.. mak bgthu mak tunggu anak2 dia blanja makan ~ ohhhohohoho~ dgn sedih aku pun kata pada mak.. " mak minggu depan kita balik.. mak ckp jer mak nk makan apa???? mak dgn gumbira kata.. hahahaha makan kat rumah pun ckup la.. jnji anak balik~ ohh..lagi sedih hati nih~ so..aku bgthu mau blanja mak mkn..tp mggu depan la..mggu ni kja~ aku nk blnja mak makan KFC~ sonok la adik2 aku yg perut2 besar mgalahkan tong gas~ kalu blanja mak makan.. kompom la kena bawa depa sama.. huh~ semangat depa nih bab makan~

lupa lak.. hehehehe.. dh kompom2x la aku wish hari ibu pada mak aku~ aku bgthu hari2 adalah hari ibu~ so..msti la hari2 aku ingat kat mak kesyangan aku nih~

dpendekkan citer..yeah3x.... minggu depan aku ley balik kampung..hip2x..horey.. suka2x.. dpt balik jumpa mak..jumpa kmpung..jumpa adik2x..jumpa kakak2x..jumpa tok2x..jumpa ayam itik..lembu kebau.. jumpa kucing ksygan aku si bloody tu~ hohoho~

miss my mum a lot3x....

layankan jer la gmbar family aku yang aku kata nk jumpa nih~~~~~ tp gmbo mak xda la plak..sbb mak den malu2x bab nak tangkap gmbooo~



ni gambo adik2 aku yg kuat makan~ lagik sorang lagik kuat makan...tp xda dlm gmbooo~




ni lak gmbo akak aku yg suka bising kalu aku balik kpg kejap2x.. hohoho~ balik kpg wajib jumpa dia.. coz..dia akak ksygan aku yg pling lah aku syg walaupun mulut dia bisng~ tu gmbo kucing aku la..si bloody yang kuat makan gak cam adik2 aku~


n.... ini aku hik2x....




dan.. aku teringin jumpa sesorang yg dh jdi ibu..akak aku yg sulong.. bukan tringin jumpa dia..tp tringin jumpa anak sedara aku yang ptama ni...


huarghhhhhhh~~~~


aku rindu mira~~~~





p/s: appun yang anda lakukan hari ini~ selamat hari ibu~

Saturday, May 7, 2011

hidup aku dgn kerja.. new life~

assalamualaikum...

~ hohohohoho ~

hari ni aku ditahap kebosanan tahap gaban??? knp??? hohoho..sbb arini customer xramai lorr~

per lagi, pala ngah bosan..so aku merajinkan diri aku yang mmg sedia malas tahap cipan,

dulu aku ni dak lakonan major teater lakonan dan pengarahan( seni halus ) kat universiti sains malaysia,.. tp itu dulu kala..

skrg new life la.. cari hidup sndry..umo makin tua..waaaaa~~~~ hehehe..tp mantain lagik umo 24thun..

so skrg aku ngah usha2 kerja kerajaan, tp skrg nk dpt kerja krajaan susah.. mau ada kroni.. so aku yg xbtuah nih kena la usaha sndry cari kerja utk sementara..

alhamdulilah..now.. aku kja as...?????? diam2x sudah~

ini aku...





kerja aku skrg jual rokok elektronik.. smoker haven.. da masa g cari blog smoker haven penang ~

so orang kata.. apa pun kerja kita sebagai manusia, seboleh-bolehnya biar lah jangan menyusahkan mak bapa kita, aku belajar satu perkara, lakukan apa saja kerja asalkan bukan kerja makan tido n dok bergantung harap org tua kita utk bkerja utk kita???

umoq dah tua weh..so skrg tugas aku.. berbakti utk mak aku yang paling aku syg...

mak kita sayang mak sgt2x... love u mak..


p/s: renung2xkan...