misz.dejavu

follow facebook - dealova_1987@yahoo.com ( cahaya mataku )

blog ini blog peribadi, apa saya suka saya tulis, apa saya pikir saya tulis, blog saya berdasarkan apa yang berlaku dsekeliling saya, di depan, di belakang mahupun d kejauhan saya. blog saya tidak mungkin s'skema saya. impian saya jadikan blog saya diari saya, anda suka anda baca, anda tak suka senyap saja. biarlah hati anda saja berkata2x..saya jugak akan copy paste jika merasakan ia sesuatu yang saya ingin kongsikan bersama anda, tp jangan risau kerana saya pastikan apa yang saya copy n paste itu saya link kan ke tuan punya blog, tanda saya hargai nukilan anda~ saya ikhlas mengatakan sesiapa msuk blog saya, terima kasih sy hargai.. >>> ok2x dah hbis skema.. apa2 tq. hik2x... wat muka comel skit ><.. korang mmg comey ><

Post Mortem

Follow by Email

Thursday, July 28, 2011

Solusi ke-34 Dah Keluar???

AsSalamualaikum..

akhirnya majalah kesayangan aku ni dah keluar dah..yeah3x... aku terus g kedai uncle paper tu beli.. pas tu sibuk lak dia nak bersuara," ini majalah banyak mahal ".. ko apa kes uncle oii.. ko jual jer la...suka hati ar..kira baik la aku beli, masuk gak sales kau hari nih.. >>>> erk...dalam hati jew.. >>> tp ayat tu aku puitis la ckit, nnti org kata baca majalah solusi, tapi akhlak, xda budi bahasa..ikshh3x...

ok la.. kita nak ajak korang2 ni layan majalah solusi ni..serius isi dia mmg bagus, first beli dah terpikat, hehehehe..masih mengamalkan apa yang ada dalam majalah tu, cuma kadang2 xboleh nak jadi sempurna jugak.

majalah ni aku belum baca lagi hehehehe nama pun baru beli, tapi tajuk2 dia mantap ok..insyaalah, isi nya akan memberi manfaat.

solusi edisi ke - 34 sempena Ramadhan

mungkin mahal sikit, better kan kita habiskan rm11 sebulan untuk sesuatu yang bermanfaat

siap ada agenda untuk ramadhan, kena bagi kat adik2 aku yang liat balok tu~

siap ada check list ramadhan... best2x..

paling penting da bonus, jap lagi aku bagitahu,
perkara yang baik perlu di kongsi bersama
5 Bonus Khas Ramadhan

Abu Hurairah meriwayatkan bahawa Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud 
"umatku diberikan lima perkara yang belum pernah diberikan
 pada umat-umat terdahulu ketika ramadhan iaitu ":

1. Bau mulut orang yang berpuasa itu lebih wangi daripada Kesturi disisi Allah.

2. Para malaikat beristigfar untuk mereka sehingga mereka berbuka.

3. Allah memperindahkan syurganya setiap hari dan berfirman :
"hampir-hampir hamba-hamba ku yang soleh akan dicampakkan 
pelbagai kesukaran dan penderitaan lalu kembali kepadamu"
( mereka sanggup bersusah payah di dunia demi kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat ).

4. Syaitan-syaitan dibelenggu, tidak dibiarkan lepas seperti pada bulan-bulan selain Ramadhan.

5. Mereka akanmendapat keampunan pada akhir malam ( orang yang beramal akan disempurnakan pahala amalan mereka setelah selesai mengerjakanya).'

* mengenai bonus kelima ini , ada sahabat yang bertanya kepada Baginda Rasullulah , apakah itu berlaku pada malam Lailatulqadar?' baginda menjawab " bukan, tetapi pelaku kebaikan akan disempurnakan pahalanya seusai menyelesaikan amalanya." ( riwayat Ahmad )

okla, ini jer aku kongsikan untuk tatapan korang, mana rasa nak cari majalah ni, cari lah..lebih baik kot dari beli majalah hiburan tu hihihihihihihi~ok la ` segala yang baik jadikan amalan.


No comments: