misz.dejavu

follow facebook - dealova_1987@yahoo.com ( cahaya mataku )

blog ini blog peribadi, apa saya suka saya tulis, apa saya pikir saya tulis, blog saya berdasarkan apa yang berlaku dsekeliling saya, di depan, di belakang mahupun d kejauhan saya. blog saya tidak mungkin s'skema saya. impian saya jadikan blog saya diari saya, anda suka anda baca, anda tak suka senyap saja. biarlah hati anda saja berkata2x..saya jugak akan copy paste jika merasakan ia sesuatu yang saya ingin kongsikan bersama anda, tp jangan risau kerana saya pastikan apa yang saya copy n paste itu saya link kan ke tuan punya blog, tanda saya hargai nukilan anda~ saya ikhlas mengatakan sesiapa msuk blog saya, terima kasih sy hargai.. >>> ok2x dah hbis skema.. apa2 tq. hik2x... wat muka comel skit ><.. korang mmg comey ><

Post Mortem

Follow by Email

Saturday, June 18, 2011

kenapa orang jahat selalu menang

assalamualaikum,...

hari ni aku tersangat la bengang ..

why??? kenapa??? mengapa????

kenapa orang jahat yang terlalu jahat selalu menang~

kenapa tuhan selalu murahkan pintu rezeki orang2 jahat ni.. sebab orang jahat memamg patut menang???? sebab orang yang baik-baik ni perlu melepasi tahap keimanan yang tinggi dan diberikan pelbagai dugaan untuk menguji ketabahan dan kesabara?

ok la xmau kutbah byk2 sbb aku nya ilmu agama mmg xckup tinggi~

first kenapa aku bengang???

1. staff nak wat loan..tapi kenapa aku harus ikut tipu sama?

2.dah nak wat loan, aku xkisah weh, tapi jgn babitkan aku yang baik nih~ aku ley tolong tapiiiiiiiiiiiii!!!!!!!

3.jangan bagi tahu aku yang aku kena iyakan saja apa yg korang dah tipu!!!!

4.aku tau bukan aku atau company yang akan bayar loan keta korang tu..tp afdal kew korang menipu hah?????

5.aku xkisah weh korang tipu sikit2 sbb korang nak tipu sunat kot.. tapi agak2 la...

nak tau apa depa tipu lagik????

dah kahwin tu mengaku jer la kahwin weh..xyah la mengaku bujang semata2 nka dapatkan loan...

dah gaji tu sikit jangan la sampai melampau2 kot letak gaji.. kalu korang nak menipu korang p la minta pay slip kat manager account, dia ley wat lagik byk dari yang korang wat sekarang~

basic gaji rendah, tapi taram macam basic gaji menteri...>>>> xla byk sgt pun hehehe~

lagi apa yer???

da lagik....

company dtubuhkan xsampai lagi dua thun der( baru setahun setengah kot)... ko plak dah kerja melebihi tahun company dtubuhkan pehhhh..company baru jew pndai merangkak..tp kau dah wat pandai berjalan... hahahahahaha..kelakar~ aku siap suh dia org taruk... dari wat 2 tahun baik wat 3 tahun..kompom kelulusan serta merta~

dah la tu wat penyata snry..pling best kot..semua syarikat swasta wat pyata utk dri snry tnpa dapatkan permision company( kalu aku salah harap maaf )


plz la weh... nak menipu jgn babitkan aku yang baik nih~ aku menipu xberani lagik ar nak menipu sbb nk dapatkan loan keta~ haiyyaaaa~


dah la..malas nak mbutakan mata hati aku lagi..so aku terpaksa dengan rela...

p/s: aku ngah tunggu org bank call... aku kena angguk..anggukkk..n angguukkkkkkk yerkan jer la..asalkan depa tu bahagia dapat pakai keta~~~~


chowww!!!!!!