misz.dejavu

follow facebook - dealova_1987@yahoo.com ( cahaya mataku )

blog ini blog peribadi, apa saya suka saya tulis, apa saya pikir saya tulis, blog saya berdasarkan apa yang berlaku dsekeliling saya, di depan, di belakang mahupun d kejauhan saya. blog saya tidak mungkin s'skema saya. impian saya jadikan blog saya diari saya, anda suka anda baca, anda tak suka senyap saja. biarlah hati anda saja berkata2x..saya jugak akan copy paste jika merasakan ia sesuatu yang saya ingin kongsikan bersama anda, tp jangan risau kerana saya pastikan apa yang saya copy n paste itu saya link kan ke tuan punya blog, tanda saya hargai nukilan anda~ saya ikhlas mengatakan sesiapa msuk blog saya, terima kasih sy hargai.. >>> ok2x dah hbis skema.. apa2 tq. hik2x... wat muka comel skit ><.. korang mmg comey ><

Post Mortem

Follow by Email

Saturday, July 30, 2011

Aku geram dengan Ben Ashaari


Geram!!! geram dgn abg ben nih,..huh! apsal abg ben wat segmen jer xajak saya???? apa saya ni xberguna ke dekat abg ben??? sampai hati kan wat macam ni??? it's ok..enough! $#@$#@^$%^&$#%&%^$#%$@$%#%$.... 
hehehehehehe..ok la saja jer nak start ayat cam tu. pehhh, jgn la marah main2 jer pun.. td da baca komen kat blog yg join segmen abg ben ni, da ka patut dia kata blogger tu ( tipu semata2 nak naikkn trafik? ) iskhh3x......
sebenarnya makin dekat bulan ramadhan nak menjelma, kita patut mengeratkan silaturahim. xsalah pun letak tajuk apa2x... abg ben xmarah pun kan3x.. tu salah satu cara orang nak baca entry kita kan3x??? ok2x...
terus pada segmen..><



aku sayang gambar ni..serius, sebab aku sayang anak saudara aku nih, dah lama xjumpa, rindu sangat2 kat baby Mira, ni jer yang gambar yang aku tangkap dan ada kat wallpaper hp aku, serius aku nk jumpa mira, rindu sgt2x... gambar ini mungkin tak terbaik tapi dekat di hati aku

last jumpa sebulan selepas syawal tahun lepas, tahun ini aku tak tau masih dapat jumpa dia lagi atau x???

Ramadhan nak menjelma dah, xpasti syawal yang akan datang kakak aku tu akan bawa balik mira atau x?

walau macam mana pun kita ada masalah dengan keluarga, tapi ingat jangan sesekali putuskan ikatan silaturahim antara adik beradik. biar bergaduh atau apa sekali pun, kita kena berbaik semula. ikatan keluarga adalah paling penting.

salam ramadhan yang bakal tiba...... ><

Thursday, July 28, 2011

Solusi ke-34 Dah Keluar???

AsSalamualaikum..

akhirnya majalah kesayangan aku ni dah keluar dah..yeah3x... aku terus g kedai uncle paper tu beli.. pas tu sibuk lak dia nak bersuara," ini majalah banyak mahal ".. ko apa kes uncle oii.. ko jual jer la...suka hati ar..kira baik la aku beli, masuk gak sales kau hari nih.. >>>> erk...dalam hati jew.. >>> tp ayat tu aku puitis la ckit, nnti org kata baca majalah solusi, tapi akhlak, xda budi bahasa..ikshh3x...

ok la.. kita nak ajak korang2 ni layan majalah solusi ni..serius isi dia mmg bagus, first beli dah terpikat, hehehehe..masih mengamalkan apa yang ada dalam majalah tu, cuma kadang2 xboleh nak jadi sempurna jugak.

majalah ni aku belum baca lagi hehehehe nama pun baru beli, tapi tajuk2 dia mantap ok..insyaalah, isi nya akan memberi manfaat.

solusi edisi ke - 34 sempena Ramadhan

mungkin mahal sikit, better kan kita habiskan rm11 sebulan untuk sesuatu yang bermanfaat

siap ada agenda untuk ramadhan, kena bagi kat adik2 aku yang liat balok tu~

siap ada check list ramadhan... best2x..

paling penting da bonus, jap lagi aku bagitahu,
perkara yang baik perlu di kongsi bersama
5 Bonus Khas Ramadhan

Abu Hurairah meriwayatkan bahawa Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud 
"umatku diberikan lima perkara yang belum pernah diberikan
 pada umat-umat terdahulu ketika ramadhan iaitu ":

1. Bau mulut orang yang berpuasa itu lebih wangi daripada Kesturi disisi Allah.

2. Para malaikat beristigfar untuk mereka sehingga mereka berbuka.

3. Allah memperindahkan syurganya setiap hari dan berfirman :
"hampir-hampir hamba-hamba ku yang soleh akan dicampakkan 
pelbagai kesukaran dan penderitaan lalu kembali kepadamu"
( mereka sanggup bersusah payah di dunia demi kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat ).

4. Syaitan-syaitan dibelenggu, tidak dibiarkan lepas seperti pada bulan-bulan selain Ramadhan.

5. Mereka akanmendapat keampunan pada akhir malam ( orang yang beramal akan disempurnakan pahala amalan mereka setelah selesai mengerjakanya).'

* mengenai bonus kelima ini , ada sahabat yang bertanya kepada Baginda Rasullulah , apakah itu berlaku pada malam Lailatulqadar?' baginda menjawab " bukan, tetapi pelaku kebaikan akan disempurnakan pahalanya seusai menyelesaikan amalanya." ( riwayat Ahmad )

okla, ini jer aku kongsikan untuk tatapan korang, mana rasa nak cari majalah ni, cari lah..lebih baik kot dari beli majalah hiburan tu hihihihihihihi~ok la ` segala yang baik jadikan amalan.


BEN ASHAARI CARI BLOG... CEPAT


Assalamualaikum...

grrrrrrrr,....dengan laju dan sepantas kilatnya aku menulis utk segmen abg ben lagik..cis betul abg ben nih, wat segmen xroger aku.. tgk.. aku d rangking yang kebelakang lak tu kat tempat komen..haishhh..ni xley jadik nih.. abg ben sy nak marah ni kat abg ben.. penat wooo sy beli smpai 2 hp..abg ben ni kudukut nak wat m.call kat sy.. huh!!!! 

hehehehehe...yes..dapat lak meng auta~ keh3x.. abg ben jgn marah mnta ampun na~

abg ben, sy pelik ar..sebab sy heran n heran sgt2 dgn remaja sekarang ni. apsal la depa nih suka ikut hati sampai hati dah xley pikir mana baik mana buruk.. kenapa la depa nih suka wat keputusan sndry smpai terlupa jati diri.. bila agak2nya kematangan berfikir nak ada dalam diri remaja sekarang ni..


hehehehehe.. ><
abg ben sy nak tinggalkan soalan kat abg ben nih~

p/s: sempat la kau ni aini ambik kesempatan.. cehh!!!
( merebut peluang nih)

just nak tnya..abg ben bila nak ada dalam pic2 kecik kat tempat friends2 sy kat sini.. abg ben xnampak2 lagi kew sy nih??? hehehehehe~ kechik hati sy ni.. ><

sila la makbulkan hasrat sy nih~

nnti ley la sy gelak guling2 utk hari ini~




ok la... da complete ujian hr ni... cepat2..nak g anta url~

><

Khairul Fahmi Vs Tunang

Assalamualaikum....

selamat pagi semua, harap korang sihat2 k..hehehehe~
ok la..td usha kat oh bulan jap..haishhhh2x....
sekarang dah heboh pasal khairul fahmi dgn tunang dia, dah jadi isu hangat pulak..

pada aku biarlah dia orang settlekan masalah dia orang secara baik. bukan apa, bila dah jadi buah mulut orang, macam-macam cerita pula kita akan dengar, korang yang tak suka ni senyap2 sudah, bagi depa ambik masa settle masalah dia orang, bila dah bertunang ni tipu la kalau tak ada langsung godaan dan cobaan~

korang masuk jer la link saya kasik nih~


darah tengah manis, nyamuk mana weh yang xkacau~ aku nak ambik iktibar ar dari kejadian ni>>> tiba2x kan? 

kalau boleh pas ni apa sahaja cerita yang mungkin boleh menjatuhkan maruah dia, mahu pun maruah sapa2 yang bakal dikaitkan dan berkaitan, jangan di hebohkan,  ada setengah orang suka bertepuk tangan, ada setengah orang suka membesarkan hal kecik jadi besar dan ada setengah orang lebih pulak sudu dari kuah, 
yang lebih sudu dari kuah ni macam korang baca komen2 dalam oh bulan la, bukan nak mendoakan kesejahteraan orang, lagi kita nak kacau bilaukan. 

sebagai manusia yang ada akal tahu di mana logiknya, patutnya kita doakan sahaja kesejahteraan mereka berdua, permudahkan mereka berdua supaya dapat cari jalan penyelesaian. itu lagi penting. 

manusia ada ke yang sempurna? kita sentiasa terleka dan alpa, kadang2 keputusan yang kita buat kita tak sedar akan jadi sebaliknya, pada siapa lagi. pada tuhan la kita mengadu, pada tuhan la kita merujuk masalah kita. dalam masa yang sama, cuba berbincang dahulu, kalau tak boleh cari pendekatan lain, jangan sampai kita tersilap langkah, 

pada aku nak kata elia salah atau fahmi salah? atau sebaliknya, kita tak pernah tahu masalah yang dia orang alami, cuma pendekatan elia tu salah sebab dia tunang orang dan dia publish perkara yang xsepatutnya. 

dia kena tahu adab bila dah jadi tunangan orang, dan pada saya fahmi, sila selesaikan masalah anda berdua, appun, buatlah yang terbaik untuk hubungan korang~ 

paling penting, selesaikan semua perkara ini secara baik. kita doakan yang terbaik untuk dia orang, n untuk sapa2 yang ada masalah pun, semoga dpermudahkan segala urusan korang, ingat Allah sentiasa bersama kita disaat senang mahu pun susah.


p/s: aku pun tengah ada masalah ni, huhuhuhuhuhu..tawakal2x.

Wednesday, July 27, 2011

DOA KU BUAT MU KEKASIH

Ya-Rabbul Ariffin
Tuhanku,Seandainya telah kau takdirkan dia milikku.. tercipta buatku
Dekatkan lah hatinya dengan hatiku
Tetapkan lah kemesraan antara kami
Agar kebahagiaan ini kekal abadi

Ya Muhaimin
Dan Tuhanku
Seiringkan lah kami mengharungi hidup luas ini
Ke tepian yang sejahtera

Ya Rabbul Fatihin
Tetapi Tuhanku yang Maha Pengasih
Seandainya telah kau takdirkan dia bukan milikku
Bawalah dia jauh dari pandangan ku
Luput dari ingatan ku
Dan peliharalah aku dari kecewa

Ya Rabbul Izzati
Serta Tuhanku yang Maha Mengerti
Berilah aku kekuatan melontar bayangannya ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Dan gelap pekat awan
Agar aku bisa bahagia
Walaupun tanpa dirinya

Ya Rabbul Quddus
Dan Tuhanku
Biar sekuat mana aku menyintainya
Aku pohon agar Tuhanku
Melenyapkan perasaan ini
Sekiranya dia ditakdirkan bukan milikku

Ya Rahman Ya Rahim
Tapi sekiranya dia ditakdirkan untukku
Kupohan agar takdir memperkuatkan kasihku padanya
Selagi tidak melebihi kasihku padaMU




P/S: Saya sangat2 rindukan kamu..saya sangat2 sygkan kamu... saya redha andai kamu bukan utk ku, tapi biarlah ia terjadi tnpa menyakiti perasaan ini~

Teater??? Korang ingat senang kew?

Assalamualaikum...

hohohohoho..td jenjalan sat, msuk la satu blog dak nih, aku baca jew.. dia citer pasal teater, adoyai..teater budak2 rupanya hehehehe..dia kata senang semudah ABC , beb aku terasa tersentap weh.. bukan semudah ABC ok..tapi sesusah kita nak belajar dari A ke Z, serius, dah lama aku tak berteater, last aku berteater untuk kita orangnya projek lakonan dan pengarahan Musikal uda dan dara. korang boleh cari kat you tube musikal uda dan dara, tp under projek rintis, budak Usm ( lakonan dan pengarahan) buat, tahun lepas 2010.

rindunya aku pada dunia teater, kadang-kadang aku bertanya juga pada diri aku, kenapa orang selalu pandang dunia teater tu senang, sedangkan untuk menjadi seorang pelakon, pengarah, krew2 teater bukan perkara yang mudah. kalau takat nak tayang muka untuk glamour apa sangat la. kerana tiada yang glamour pun. macam junior aku , si arja lee tu. dia sendiri pun tak glamour , tapi dia glamour sebab filem anu dalam botol... sekarang serius, aku tabik kat dia, dia dah belajar peringkat lain pulak, dia belajar teater mak yong, wa caya la kat lu arja.. bukan senang nak ber mak yong weh..penat woo.. aku yg belajar dulu pun sampai tension,..

ramai yang tak tahu apa sebenarnya yang ada pada sebuah teater. sebenarnya untuk jadi pengiat teater memnag kena banyak bersabar. rutin harian kami betul2 dengan teater saja. sampai satu masa kami give up. give up dengan apa yang kami buat, sebab nak hasilkan yang terbaik adalah sukar.

teater ada macam-macam jenis teater, orang yang menonton pasti sebenarnya hanya ingin kan something yang enjoy, tapi pada orang teater sendiri, bukan semata-mata hiburan, tapi kami bekerja keras nak menghasilkan teater itu sendiri.

serius, susah untuk menjadi orang teater, kerana latihan kami, kalu takat pegang tombak, itu masa reheasal pun boleh buat. tapi yang mengerakkan teater, yang menjadi nadi kepada jalan cerita teater tu, itulah yang kami fokus. hilang seorang yang menjadi nadi teater tu, kami akan lumpuh, kena cari orang yang mampu mengerakkan semula nadi utama tu.

aspek lakonan dan pengarahan aku belajar, semua orang ingat nak jadi pengarah jew.. pehh, korang ingat senang, hohohohoho..tak sama sekali, untuk jadi pengarah teater, korang kena rajin segala benda, kalu korang malas, baik korang simpan jer keinginan tu, sebab tu la kami nak jadi pelakon jer,hehehehehehe~

mana tak nya, jadi pengarah.. sebelum wat sesuatu teater kena research tajuk skrip tu, kena banyak wat kajian. beb takat alang-alang korang nak buat kejap x, xyah wat la weh tutup buku.

yen pengarah kita orang , serius weh, dia bukan dtakdirkan jadi pengarah, tapi dia belajar dari kosong, dia rajin merujuk segala perkara tentang teater, dia rajin jumpa lecturer, dia rajin kena kutuk kena hina, tapi weh dia xlut, prinsip dia satu, biar apa pun orang nak kata, dia usaha jadi yang terbaik. dia usaha jadi pengarah yang baik, walaupun kami selalu kutuk dia, kami gaduh mulut, sapa kata dalam dunia teater best, mmg ada yang best, kami macam satu keluarga weh, tapi kami bergaduh.. bercakar, tapi sebab satu jew, kami satu team, kami xley simpan dalam hati, kami nak habiskan projek teater kita orang, biar bergaduh boleh berbaik, yang penting kerjasama, tu penting.

filzah, dia ni kawan baik aku, sapa kata pelakon filem pelakon drama ley jadi pelakon teater??? sapa??? segelintir jer..kalu takat suara cam anak kucing xyah harap weh, kita orang praktis vokal sampai nak terkeluar anak tekak, aku ni walaupun dikira suara paling kuat, still belajar vokal, kami bukan pakai mic weh maca berteater, sengal apa pakai mic, lain la dewan tu besar gedabak cam padang bola, boleh la nak pakai mic, tapi kalu takat macam dewan biasa, maff jangan pakai mic, sebab teater tak ada yang pakai mic. kalau tak macam mana kita nak tau lantunan vokal orang tu berdialog, dah la tu kalau ada masalah sistem kacau ar..

kawan aku filzah tu, kosong jer weh, dia mmg berlakon ok..tapi bila dia kena bawa watak dara, teruji weh..bukan senang, kami kena bentuk dia jadi wanita sejati.. dia kena kondem dgn lect. tapi tu tak pernah mematahkan semangat dia, suara dia perlahan weh..tapi dia belajar jugak bagi suara dia kuat. kami hari2 praktis suara~ ingat senang nak buka suara, bukan guna tekak weh..tapi suara perut..pas tu ...??????

ok2x..korang penat membaca kan???? ok la..nnti aku wat sambungan lagi k..hehehehe


tq tau sapa sudi baca~

Aku Patah Hati

Assalamualaikum...

hari ini hati aku patah bkali2x.. sungguh hati ini tak kuat lagi kalau di uji, kadang2 kesabaran kita sebagai manusia ada batasnya, dan kadang2 kala kita sukar untuk bersabar~ aku redha kalau hadapi saat-saat yang menguji hati aku, tapi hati aku tak cukup kental lagi nak bersabar tentang sesuatu yang boleh merobek-robek hati aku, yang boleh buat aku makan hati yang terlalu lama~ 

hari ni aku nak share satu lirik lagu Alda - Patah Jadi Dua

*kalau rajin g la cari lagu ni download, lagu ni mmg best, sentap hati aku tiap kali dengar lagu nih~


Aku selalu bersabar menantikan
Dirimu karena aku sayang padamu
Dengan kesungguhanku
Aku rela bersabar menantikan dirimu
Karena hanya karena dirimu sayang
Yang selalu kurindu

Walau kadang hati bertanya
Mungkinkah kau dan aku
Namun bunga cinta didada
Telah bersemi dan tumbuh
Kasih jangan buat hatiku
Patah jadi dua

Ku selalu bersabar aku rela
Bersabar aku sabar menantikanmu
Duhai kekasihku

Walau kadang hati bertanya
Mungkinkah kau dan aku
Namun bunga cinta didada
Telah bersemi dan tumbuh
Kasih jangan buat hatiku
Patah jadi dua

Walau kadang hati bertanya
Mungkinkah kau dan aku
Namun bunga cinta didada
Telah bersemi dan tumbuh
Kasih jangan buat hatiku
Patah jadi dua

Walau kadang hati bertanya
Mungkinkah kau dan aku
Namun bunga cinta didada
Telah bersemi dan tumbuh
Kasih jangan buat hatiku
Patah jadi dua

Kasih jangan buat hatiku
Patah jadi dua
Patah jadi dua

lately ni aku malas sangat nak update blog aku nih~ sebab aku dilanda emosi yang on off ~ hohohohohohohohohoho~ besar maknanya bila perasaan kita dok on off hehehehe~




Tuesday, July 26, 2011

Serius Aku suka buat kerja dua kali

Assalamualaikum...




hohohohoho.. sungguh! kesian, dikau wahai blog ku syg.. sorry la hari ni xupdate apa2x.. bz sgt2x...
dr pagi aku wat personal sales staff, pastu aku lupa nak simpan btul2x..kena wat lagik huhuhuhu~ sadis lak hari ni, pas tu nak kena anta keta g services jap, tukar minyak itam, cian keta aku tu..sok kena dtg lagik mau tukar bateri lak..haishhhh~ lupa nak bw duit byk2x.. sengal la ko ni aini, apsal la hari ni hang ni asyik ter'miss something~ hahaha..dah la g bengkel tu aku kena pusing 2x.. bajet btui.. tapi dalam hati xkonfiden, last2 terlepas lak tmpat yg ptut aku msuk.. hehehehe~ aku mmg suka buat kerja dua kali!

ok la wahai blog ku syg~ maaf yer, hari ini saya tak dapat nak update kamu.. saya syg kamu, tapi saya bz hari ni..ok la... nak g makan dulu..~

Monday, July 25, 2011

Cinta Oh Cinta

Assalamualaikum..

Cinta

Something yang wat kita kadang2 terlupa nak makan, lupa nak tido, lupa nak wat kerja, lupa diri kah3x... 
betul kan?

siapa kata cinta itu indah?
yup cinta itu jadi indah bila ia lahir dari hati yang ikhlas dan suci menyayangi seseorang itu.

cinta itu sebenarnya menjadi neraka andai cinta itu menarik diri kita ke dalam bisikan syaitan sekali gus buat kita menyesal untuk mengenali cinta.

remaja sekarang ini terlupa dan leka dalam menyulam cinta..

kalau tak, tidak terjadi lah remaja lari dari rumah, remaja bunuh diri, remaja kecewa sampai hilang jati diri.
cinta juga buat remaja sanggup buang keluarga, buang harga diri hanya kerana terlalu taksub mengapai cinta yang tak akan berpanjangan. 

cinta juga mampu membuat kita terleka dan terlupa maha pencipta yang menjadikan rasa cinta itu wujud dalam diri.

cinta sekarang ini menjadi taruhan dalam diri.

tapi mampukah kita membawa cinta itu ke jalan yang benar????

tanya pada diri, adakah kita telah temui cinta sejati?

cinta pada tuhan??? 

adakah zahir dan batin kita ini terlalu mencintai nya tapi kita terlupa untuk mengungkapkan rasa syukur, kadangkala kita leka untuk sujud padanya.

saya masih lagi mencari cinta yang hakiki, saya masih lagi mencari kedamaian di samping yang maha Kuasa. saya masih lagi lemah untuk merasakan rasa syukur yang teramat bersyukur, saya masih lagi mencari arah hidup yang sempurna dan saya masih lagi mencari cinta di dunia dan akhirat.

perjalanan hidup kita tidak sesingkat, dan tidak sejauh yang dsangka, apabila ajal menjemput, mampukah orang yang mencintai kita membacakan doa untuk kita setiap kali sesudah solat. insyaalah semoga ada yang mencintai kita walaupun kita sudah tiada di dunia.

cintailah diri sendiri supaya kita belajar mencari kesempurnaan hidup, belajarlah mencintai diri kita untuk membawa bekal ke alam akhirat~ 

aku masih lagi tidak sempurna, aku mohon supaya aku terus kuat untuk mencintai mu Ya Allah. Amin.

Bertudung Vs Free Hair

Assalamualaikum...

hehehehe..hari ni malas sungguh la jari aku mnaip2x..mmg nak kena ketuk jari nih~ tp sebenarnya terletak pada hati, kalau kita memikirkan kemalasan, malas la jadinya, ni pun aku tgh malas nak wat personal sales~ aiyoooo~

ok la, td jenjalan kat blog khalis jap, jumpa something yang tersgt la menarik untuk di kongsi bersama, tapi aku tak pasti sama ada facebook dia orang ni adalah sahih atau tidak. aku cuma berkongsi cerita, mana yang baik kita kongsi bersama, mana yang buruk kita jauhkan.

kes 1:
sebelum ni budak perempuan ni bertudung.. tapi bila terlalu banyak sangat masalah cinta, budak perempuan ni tekad nak ubah penampilan, jadi dia terus meninggalkan perkara yang wajib. sekarang budak tu free hair.

kes 2:
budak ni budak seni, yup di luar bertudung seperti biasa, tapi bila berteater dia tinggalkan jugak tudung.

kes 3 :
kejap dia bertudung n kejap2 dia buka balik.. kira on n off la nih...

berapa ramai yang ikhlas nak bertudung? sekadar suka2x, sekadar ikut kawan sebab malu kawan bertudung? sebab atas nama kerja? sebab takut nanti lecturer marah? sebab ia adalah kewajipan kita sebagai wanita untuk menutup aurat..

pasti banyak pandangan mengenai kewajipan menutup aurat.. banyak lagi situasi tentang orang yang nak bertudung atau pun free hair.

ok la.. ini perbahasan yang aku kira menarik sangat2x..yang tak perlu dsanggah lagi..


sila klik dan zoom pada gambar ><


apapun yang baik itu datangnya dari Allah, Yang tidak sempurna itu datangnya dari kita sendiri.

kita sebagai manusia tidak mungkin jadi insan yang sempurna, tapi kita kembali semula KepadaNya.

p/s: semoga dpermudahan segala urusan. amin.

Ada Apa Dengan Selena Gomez

Assalamualaikum...

hohohohoho..lama aku xmenjenguk blog aku n kwn2 aku nih.. cian blog ni, almaklumlah xda masa lak bberapa hari ni, tahap kerajinan meng' update blog plak menurun..hihihihi>>> alasan sebenarnya kepupusan idea kah3x...

tadi aku teringin nak godek2 pasal selena gomez..




ala..minah yang cumel sgt2 ni lah..aku minat giler ngan selena gomez ni..serius.. tp yang aku xminat adalah
pak we dia haiyaaaaa... apa ley wat cinta budak2x..hak3x... pedulik la kan... asalkn dia org bahagia..

aku jumpa satu link yang aku boleh usha banyak pasal dia, semua pasal dia.. alahai..suka tgk muka dia yg cute miut tu..napa la aku xley jadik muka comey cam dia..



    


Birth nameSelena Marie Gomez
BornJuly 22, 1992 (age 19)
Grand Prairie, Texas,United States
GenresPop rockdance-pop,electropop
OccupationsActress, singer-songwriter, musician, fashion designer
InstrumentsVocals, piano, guitar, drums
Years active2002–present
LabelsHollywood
Associated actsSelena Gomez & the Scene
Forever the Sickest Kids
Taylor Swift
Websiteselenagomez.com
ok la.. dah intro dah..korang klik jer kat tajuk tu.. nnti korang akan trus masuk ke link tu..

p/s: mau wat kerja dulu hehehehehe~

Saturday, July 23, 2011

En.Hamzah Saya Geram Dgn En.Hamzah

Assalamualaikum....

grrrrrrrrrrrrr~ cam nak cakar2 jer en.hamzah nih..

kenapa En.Hamzah suka sgt perli sy??????

woo...sebab en.hamzah manager mall tesco ni erk????

en.hamzah jangan sampai saya ambik gmbor en.hamzah, n masukkn dalam blog saya nih!

nnti kami pasangla signboard.. ni la manager2 lama tesco kat sini, bukan nak bagitahu pasal signboard nih!!!!!!

pas tu dapat peraturan baru lagik dr tesco..kah3x.....

kesian push cart sebab dah xley ada 2 kerusi..kena da satu kerusi jer.. jeng3x..aku nak tgk nnti sapa yang bakal jadi pendegil dan p'tegar peraturan..

hahahahaha>>> yippi..gelak guling2x dulu..

pas tu dah xley pakai bju pelik2x..kena pakai seluar atau skirt bwh lutut.. hak3x.. pas ni aku mau tgk ada x amoi2x..auntie2 yang mau dtg just pkai singlet ~~~~

ia akan berkuatkuasa 26 july ni... tesco ni macam2 peraturan la..pening2x..

seb bek aku steady>>>>> hehehehehehe

tp pas ni..huhuhuhuhu~ dah xley la nak bgebang2 cam kat warong kopi....><

p/s : nnti aku snap gmbo dia..aku publish kat sini.. En.Hamzah tunguuuuuuu!

Boringkah Korang Bila??????

Assalamualaikum...

morning semua, sedapnya sapa yang xkerja hari cuti2 cam nih..serius saya sgt2 la jeles..hehehehe~ bangun2x..blog dok calling2 suh bgun update dia keh3x.. ok la sapa jer yg cuti hr ni .. selamat bcuti k..cuti leklok..plan la nk g jenjalan mana2x dgn yg tersyg ok... 

pagi2 ni just nak share something jer..

kalu korang boring dgn blog korang hari ni, xpa2x..g rest kan pala hotak tu sampai la korang rasa rindu gila baban kat korang nya blog hehehehe~

kalu hr ni korang rasa xda apa2 nak update dalam blog korang.. dah2x..p men jauh2 smpai korang jumpa da something yang nk d share, sampai rasa cam nak balik cepat2 jer sbb korang nak wat entry baru..

kalu korang rasa cemuih nak blog walking, ok2x..korang p jenjalan sampai korang rasa penat nak bjalan.. bek aku jalan dalam blog hehehehe..guna mata guna otak xyah guna tenaga kaki ..keh3x..

something yang aku terjentik hati ini nak kongsi dgn korang..

kata2 dari blog abg ben..

'Jadilah blogger sejati .. Blogger sejati adalah blogger yang melogkan apa saja yang dia rasa patut dilogkan ... samada untuk dirinya sendiri atau dikongsi dengan orang lain ..'


hehehehe.. amacam?????? ok la... selamat bhari cuti na~~~~




p/s: rindunya dekat si dia~~~ ><

Friday, July 22, 2011

yea..yea..kita cuti~

Assalamualaikum...

hari ni just nak tinggalkan jejak sat jer kat blog aku nih..

nak buka apa yang patut cam biasa aku wat xley la.. sbb jap lagi nak blah dah~

jap lagi nak out dah..hr ni cuti..tp berpart time hehehehe~

appun..

salam jumaat untuk semua.. 

take care yer semua.. hope happy2 sokmo yer..~

semoga dipermudahkan segala urusan~

Thursday, July 21, 2011

berhenti bblogwalking

Assalamualaikum...

ok2x..aku berhenti blog walking?~ aku xmau dah.. aku bosan dah... serius aku tau mau blog walking..

keh3x....sabao2x..baca smpai abis...

sebenarnya aku dah penat hik2x..aku kena wat kerja dulu.. dr pg aku menatap blog2 ..aku view..aku follow.. mcm2 blogger aku dah jumpa hari nih~ 

aku rasa kalu sapa2 masuk blog aku ni..dr entry awal sampai la ke skrg nih...

aku byk citer pasal blog kan???

sampaikan mana2 dak2 tesco yang datang kat kedai aku ni pun aku xlayan..kalu layan pun ala kadar keh3x...

tapi...customer first~ customer kena la layan woo...

tp selalu kalu da julie dia yang layan..tu yg aku syg kat dia.. walaupun semalam aku dah bagi dia merajuk.. julie plz jgn merajuk lagi na...nnti dah xcomey..><

ok aku dah merapu meraban~

k la..nak rehat kan minda jap nih~

lalalalalalala~ 

IDA : BLACK AND WHITE CONTEST

Assalamualaikum....


ok2x..dah penat bblogwalking untuk segmen abg ben cari blogger baru...

pas tu usha jap..jumpa lak contest baru nih..

hahahaha..tiba2 tringin plak nak join~

walaupun cik ida ni xkenai sy... sy follow gak la contest dia nih,..

sbb sy mmg suka hitam putih~

gambar hitam putih kita pun kena truk gak... xsusah nak cari..coz aku nya header pun dah hitam putih..so aku pkai blog aku nya..coz header ni aku suka sgt2x...

hehehehehe><



appun cik ida.. all the best~

Ciri-Ciri Orang Yang Lahir Bulan Julai

Assalamualaikum...

hari ni 21 Julai, Sok 22 Julai >>> hari lahir si dia tersayang~ 

antara yang lahir bulan julai gak adalah :

Tun Dr.Mahathir - 10 julai

Najib Tun Razak - 23 julai

Princess Diana - 1 Julai

Ustazah Siti Nor Bahyah - 7 Julai

Prof. Dr. Fadzillah Kamsah - 16 Julai

ciri -cirinya pula

* Sangat suka didamping.
* Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
* Agak pendiam kecuali dirangsang.
* Ada harga dan maruah diri.
* Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
* Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
* Sangat menjaga hati orang lain.
* Sangat peramah.
* Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
* Berjiwa sentimental.
* Jarang berdendam.
* Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
* Tidak suka benda remeh-temeh.
* Membimbing cara fizikal dan mental.
* Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
* Layanan yang serupa terhadap semua orang.
* Tinggi daya simpati.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
* Mudah dan rajin belajar.
* Suka muhasabah diri.
* Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
* Suka mendiamkan diri.
* Suka duduk di rumah.
* Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
* Tidak agresif kecuali terpaksa.
* Lemah dari segi kesihatan perut.
* Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
* Minta disayangi.
* Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
* Terlalu mengambil berat.
* Rajin dalam membuat kerja.

p/s: sekarang ini masih dalam proses mengenali si dia, n 90% adalah sama~ 

BEN ASHAARI CARI BLOGGER BARU JER

Assalamualaikum...


yea3x..abg ben wat segmen lagik..kah3x... pagi2 kena gelak manja ~

ok2x..aku blogger baru lagik jadi kompom la teramat sesuai untuk join segmen ni~

utk blogger yang sudi view entry kat blog sy hr ni.. 

tq7xxxxxxxx.. >< wat muka comey~~

blog saya blog peribadi.. tapi insyaalah xda la semua hal peribadi still ada maklumat yang saya suka nk kongsi..sy kongsi kan lah~

kalau da yang xkena dgn selera anda maaf, diri ni still blaja untuk jadi blogger~

saya mungkin bukan memilih utk jadi blogger tegar~ ckupla blogger sejati~

anda follow sy, insyaalah sy follow korang balik~

pling best sy nak tau dunia blooger2 lain~~~

truskan bblogging~


tq abg ben wat segmen lagikkkk~

p/s:pagi ini dunia ku haru biru lalalala~


Wednesday, July 20, 2011

Time lunch Perut Jangan Sedih

Assalamualaikum...

huhuhuhu, dah tengahari woo..ni time lunch, perut aku dah lapaq..serius lapaq gila2x.. ok perut sabar perut hehehehehe~~~

tiba2, aku teringin nak makan masakan kampung nyum2x.. aku tringin masak lemak rebung nih, 

nnti nak call mak la suh cari kan rebung, balik kpg nnti ley makan msk lemak rebung..nyum3x..

korang dah lunch lum???? ( jgn lupa lunch k)

ok la..nak out dulu, sambil tunggu makanan yg di order smpai.. aku order nasi putih+sayur kobis msak lemak+ayam atau daging masak lemak..xkira aku nak yg blemak2 jer hr ni..perut aku dah ngidam...
tapi kan kalu xsmpai makanan yang aku pinta tu aku mkn  jer la apa yg ada kat tesco nih huhuhuhuhuhu~

bye3x...

Ketika Hati Di landa Amuk Cinta



ketika cinta sedang membutakan hati mu..
ingat lah tuhan yang sentiasa menerangi hati mu..

andai kita sedang dilanda duka..
ingatlah kedukaan tu sebenarnya anugerah yang diberikan tuhan.

duka yang datang itu adalah kerana tanda tuhan menyayangi kita,
di ujinya hati kita kerana ingin melihat mampukah umatnya tabah menjalani hidup ini?

ketika cinta membutakan hati mu
istigfar banyak-banyak kerana cinta itu datangnya dari tuhan.

ketika cinta membutakan hati mu
ketika ketaksuban hati ingin memiliki cinta
ingatlah bahawa cinta sesama manusia tidak kekal selamanya~

cintailah yang Maha Esa

Biarkan hati kita ikhlas melafazkan kata-kata zikir, biarkan hati kita ikhlas melafazkan al-fatihah utk yang tersyg yang tiada di sisi kita, biarkan hati ini sentiasa mengigati yang satu dan biarkan rasa cinta kita disemaikan dgn keihlasan apabila melakukan sesuatu untuk orang yang tersayang dan biarkan hati kita sentiasa meredhai apa yang berlaku.

Amin.

myMetro | ‘Ambil nyawa kami dulu’

myMetro | ‘Ambil nyawa kami dulu’




KUALA TERENGGANU: “Jika kematian adalah penyelesaian, tolonglah ambil nyawanya, tapi (sebelum itu) ambil nyawa saya dan suami dulu kerana kami juga sebahagian daripada punca masalah ini,” kata ibu Mohd Ashraf Abd Aziz, 25, yang permohonannya untuk menukar nama kepada Aleesha Farhana ditolak Mahkamah Tinggi di sini, kelmarin.
Wanita berusia 50 tahun yang hanya mahu dikenali sebagai Mak Yah berkata, hati dia dan suami, Abd Aziz, 60, cukup terguris apabila ada pihak tergamak mendoakan kematian Mohd Ashraf seperti disebarkan melalui blog serta laman sosial di Internet.

“Ada yang menyebut lebih baik dia mati, tapi ambillah nyawa saya dan suami dulu,” katanya pada pertemuan di rumahnya di Kampung Telaga Daing dekat sini, semalam. Kelmarin, Hakim Datuk Mohd Yazid Mustafa ketika menolak permohonan Mohd Ashraf berkata, biarpun dia sudah menjalani pembedahan menukar jantina di Thailand pada 2009, ia tidak boleh dijadikan hujah untuk mahkamah menerima permohonannya. Dengan nada sinis Mak Yah berkata, memang mudah melemparkan pelbagai tohmahan terhadap keluarganya, tetapi tiada siapa tahu penderitaan ditanggung mereka sekeluarga.

“Cuba bayangkan jika mereka berada di tempat kami,” katanya yang mengakui dia dan suami amat tertekan dengan pandangan orang ramai yang menuduh mereka gagal menjadi ibu bapa yang baik.

“Kami sedih dengan tohmahan sesetengah pihak termasuk media apabila ada beranggapan kami membelakangkan Tuhan dengan menyokong keputusan Mohd Ashraf menukar nama dan jantina dalam kad pengenalannya.


“Hakikatnya kami sekeluarga tidak pernah menyokong tindakannya dan amat terkejut bila dia membuat pembedahan menukar jantina sehingga kami pernah tidak mengakuinya anak,” katanya.

Mak Yah mengakui dia menyedari Mohd Ashraf memiliki ciri-ciri kewanitaan sejak bayi lagi, namun terkejut apabila anaknya melakukan pembedahan jantina pada 2009 dan ketika itu dia dan suami menunaikan haji di Makkah.

“Kami berada di Makkah mengerjakan haji ketika itu dan sepanjang pengetahuan kami, dia bekerja di Putrajaya,” katanya.

Menurutnya, Mohd Ashraf tidak memberitahu mereka mengenai ujian perubatan dan hormon dilakukannya di Pusat Perubatan Pantai di Kuala Lumpur dua tahun sebelum pembedahan itu.

“Disebabkan terlalu marah, kami bakar semua pakaiannya dan memberitahunya supaya jangan pulang ke rumah lagi, tetapi kami tahu dia kerap pulang, cuma bermalam di dalam keretanya tanpa masuk ke rumah,” katanya.


Sementara itu, Abdul Aziz yang juga bekas tentera berkata, dia tidak mempunyai masalah mendisiplinkan anak, tetapi buntu menghadapi masalah membabitkan Mohd Ashraf.


“Adiknya pernah memotong rambutnya (Mohd Ashraf) seperti tentera, tetapi kami tetap melihatnya seperti seorang wanita, bezanya hanya rambut dia pendek.


“Saya menyedari kami perlu menangani masalah ini dan bukannya berterusan menafikannya kerana kami masih mempunyai Mohd Ashraf yang lama,” katanya.


Menurutnya, masalah itu mungkin boleh dielak jika dia mendapatkan pandangan pakar mengapa Mohd Ashraf tidak mempunyai karakter lelaki ketika membesar.


“Suaranya tidak berubah menjadi garau ketika dia meningkat remaja dan gayanya berjalan juga seperti wanita, tetapi ketika itu saya tidak terlintas akan timbul masalah lebih besar,” katanya Abdul Aziz berkata, jika kesilapan membesarkan anak menjadi punca Mohd Ashraf mahu menjadi wanita, dua anak angkatnya yang lebih tua sepatutnya menghadapi masalah sama.


“Anak angkat lelaki dan perempuan saya tidak mempunyai masalah, begitu juga adik lelaki dan perempuan Ashraf,” katanya.


Meskipun mendengar mengenai kewujudan fatwa oleh Jakim yang membenarkan seseorang yang jantinanya diragukan menjalani pembedahan pertukaran jantina, Abdul Aziz berkata, dia tidak pasti bagaimana perkara itu boleh dilakukan kerana tiada garis panduan.


“Keputusan ujian perubatan menunjukkan dia mempunyai lebih banyak hormon perempuan berbanding lelaki. Bolehkah fakta ini menyokong permohonannya? Saya harap perkara seperti ini dijelaskan dengan terperinci dan layak diberikan pertimbangan,” katanya.


Mohd Ashraf pula berkata, dia menerima keputusan Mahkamah Tinggi dan akan mengemukakan rayuan.


“Selagi ada ruang mengikut peruntukan undang-undang, saya akan merayu. Orang mungkin berharap saya diam terus atau mati, tetapi saya hanya mahu menjalani kehidupan yang aman,” katanya.



kredit berita dari hmetro online


p/s : setiap manusia tiada yg sempurna melainkan hanya dia, Semoga Allah permudahkan segala urusan kita, semoga kita kembali ke jalannya~

kes asyraff ni aku xdapat nak huraikan lebih lanjut, da yang marah ada yg kesian, tapi mampu kah kita berdiri di tempat mereka yang terjadi perkara begini??? kalu aku, mungkin aku tak cukup kuat, semakin kita ingin menjadi baik, semakin kita akan di duga dgn pelbagai dugaan~ tepuk dada tanya hati korang~ apa yg wajar untuk dia? kita doakan yg tbaik untuk dia~