misz.dejavu

follow facebook - dealova_1987@yahoo.com ( cahaya mataku )

blog ini blog peribadi, apa saya suka saya tulis, apa saya pikir saya tulis, blog saya berdasarkan apa yang berlaku dsekeliling saya, di depan, di belakang mahupun d kejauhan saya. blog saya tidak mungkin s'skema saya. impian saya jadikan blog saya diari saya, anda suka anda baca, anda tak suka senyap saja. biarlah hati anda saja berkata2x..saya jugak akan copy paste jika merasakan ia sesuatu yang saya ingin kongsikan bersama anda, tp jangan risau kerana saya pastikan apa yang saya copy n paste itu saya link kan ke tuan punya blog, tanda saya hargai nukilan anda~ saya ikhlas mengatakan sesiapa msuk blog saya, terima kasih sy hargai.. >>> ok2x dah hbis skema.. apa2 tq. hik2x... wat muka comel skit ><.. korang mmg comey ><

Post Mortem

Follow by Email

Monday, August 22, 2011

"Segmen Hira : aku reti memasak,kau reti ?"


Assalamualaikum...

pagi-pagi dah join segmen? apa kes? kerja dah siap lum? hahahahahaha.. yoo xper..bos xnmpak pun keh3x...
sebenarnya kerja dah siap da..sbb tu la layan blog jap..

pagi ni join segmen hira nih 


ok2x..kembali kepada entry.. saya suka memasak tapi bukan tukang masak profesional macam khalis ... 
start memasak dari darjah 5..woo..time tu dah jadik bibik sepenuh masa kat rumah hahahaha~ kalau tgk kat dapur hahahaha.. btul2 wo macam bibik~

aku bukan pakar masak, dan aku hanya pandai masak utk family aku makan sahaja dan si dia tersayang~

tapi alhamdulilah wat masa ni sapa yang makan makanan aku masak tak pernah lagik ar kena cirit birit sepanjang hayat hahahaha..paling penting ia 100 % di jamin halal dari segala segi ~

aku paling suka masak sambal tumis, so kalau dulu dekat rumah.. aku kira hari-hari aku bagi keluarga aku makan sambal tumis.. apa boleh buat tu favourite masakan aku.. tapi dekat rumah bujang ni gila apa aku nak bagi dia org makan yang tu jer..nnti semua pitam~ kawan-kawan aku tersayang ni mana makan pedas sgt~

aku memang reti masak tapi masih lagik kena tgk buku resepi, n banyak lagi masakan yang aku tak reti..

dulu sebelum masuk u memang kat rumah dapur tu di bawah seliaan aku..cewah..mak pun tak masuk dapur wooooo~ mak tunggu time makan jer hahahaha, tapi sekarang skill memasak aku makin kureng sebab kureng mempraktikkan seni memasak..tambah lagi sekarang dah kerja.. so dapat masak time free jer la~pas ni kena belajar memasak  sbb kalau kawin nanti xley ar malas2x, kena rajin memasak dan belajar memasak. rahsia tambat hati suami hahaha...

ok2x..saya dah habis membebel... sapa nak join klik tajuk tu k... tak salah kalau tak reti masak asalkan ada usaha untuk belajar memasak.. tak sedap tak per..pelan-pelan belajar insyaalah akan jadi sedap bila selalu memasak...kan3x khalis..hihihihihihi~


appun salam ramadhan~

5 comments:

mykhalis said...

betul2// banyaknya sebut nama..rasa bersalah la pulak tak sahut..wahahaha.. practice make perfest dan.. air tangan kita lagi bagus dari air tangan mamak..ahaks

lisa lis said...

hahahahahaha...tgh dok practice make perfect ni hehehehehe~

skrg ni dok makan air tangan mamak jer hahahaahahaha~ cian wooo~

hira said...

sejak darjah 5 la ni eh dah pandai masak? fuhhhhhh.. memang best~ tapi memang betullah, kita masak semestinya tiada keraguan tentang halal haram makanan tu kan? hehe.

buku resipi tu wajib tengok. eh, salah. wajib dipelajari. tak pun, dekat internet ni banyak lagi resipi. klik je mana-mana, keluarlah resipi. cepat, mudah dan ringkas. hoho

belajar memasak bukannya susah ;)

by the way, thanks for joining! :)

Fahz said...

btul2.asalkan ada usaha tuk blajar.

"Aku"....Nurul Azren said...

waa.. kecik2 lagi da pandai masak.. best la..

Cik Reen melawat dari segmen yg sama... http://duniacikreen.blogspot.com/2011/08/segmen-hira-aku-reti-memasak-kau-reti.html


jom sertai contest Cik Reen =>
http://siluncaimalang.blogspot.com/2011/08/first-ga-cr-perlukan-rakan-alam-maya.html