misz.dejavu

follow facebook - dealova_1987@yahoo.com ( cahaya mataku )

blog ini blog peribadi, apa saya suka saya tulis, apa saya pikir saya tulis, blog saya berdasarkan apa yang berlaku dsekeliling saya, di depan, di belakang mahupun d kejauhan saya. blog saya tidak mungkin s'skema saya. impian saya jadikan blog saya diari saya, anda suka anda baca, anda tak suka senyap saja. biarlah hati anda saja berkata2x..saya jugak akan copy paste jika merasakan ia sesuatu yang saya ingin kongsikan bersama anda, tp jangan risau kerana saya pastikan apa yang saya copy n paste itu saya link kan ke tuan punya blog, tanda saya hargai nukilan anda~ saya ikhlas mengatakan sesiapa msuk blog saya, terima kasih sy hargai.. >>> ok2x dah hbis skema.. apa2 tq. hik2x... wat muka comel skit ><.. korang mmg comey ><

Post Mortem

Follow by Email

Sunday, August 7, 2011

Review filem Rise Of The Planet Of The Apes

Assalamualaikum...

dah lama xupdate blog aku nih.. wahai blog mnta maaf tau, sebab tuan mu ini sangat2 la sibuk.. bulan ramadhan kan kena wat amal jariah, jadi terpaksa tinggalkan diri mu..sob3x... hehehhe >< ,

so, hari ni dah ada sesuatu yang aku boleh cerita. baru la aku rajin nak mengupdate blog aku nih...

Jumaat lepas, 5 ogos ( besday kawan baik aku ), kita orang pun plan ar untuk tengok wayang, ingat nak tgk cerita monte carlo, tapi sayang dah xada..huhuhuhuuhuhu..sedih kot, pas tu tukar cerita, adik aku si adi tu nak tgk harry potter, tapi panjang sangat la, karang balik lambat. last2x..tengok muka si julie tu, aku decide nak tgk jeng3x.. Rise Of The Planet Of The Apes , dia kata cam best.. malam ni kita orang tgk kul 11.45 berlima.. cian si dia, di tak tahu pun aku g tgk wayang malam ni. tapi kalau jadi isteri aku tak akan wat cam tu kena minta izin, tapi sekarang kan kekasih..hehehehe..senyap2 suda.. ( seb baik la si dia tak ada blog.. >< ).




watak caesar.. aku sukaaaaaaaaaaa~ 

Cerita dia memang best giler3x... banyak plak aksi2 yang aku kira wat aku tutup2 mata sikit2, sebab da la ganas skit.. hehehehe.. tapi kalau lelaki tengok tak da la ganas sangat. tapi memang mendebarkan la jalan cerita dia. wa tabik woo dekat sapa yang jadi pelakon utama dia.

cerita dia memang sedih pasal caesar ni. cuma tak kuar air mat alagik. tapi boleh rasa la penderitaan haiwan2 yang di aniayai. sesiapa memang jenis sayangkan haiwan. boleh tengok cerita ini. tapi sapa yang xsayangkan haiwan tu, sila tengok cerita ini jugak. sayangi lah haiwan di luar sana. kalau korang tak nak sayang pun jangan la wat menda tak baik. ini ada setengah orang, bela haiwan, tapi xnak bagi makan pastu bila haiwan dia bela mengamuk..boleh lak salahkan haiwan tu..

ok2x..aku dah mengarut nih.

sinopsis citer ni pasal...


untuk menjalankan eksperimen mencari penawar untuk penyakit Alzheimer, saintis Will Rodman (James Franco) telah menjalankan ujikaji ke atas seekor cimpanzi untuk melihat kesannya. Hasil penyelidikan sejenis ubatan ke atas cimpanzi itu, cimpanzi ini kemudian mempunyai tahap kepintaran seperti seorang manusia normal. Namun, setiap perbuatan yang dilakukan oleh manusia ke atas cimpanzi ini telah menyebabkannya berdendam dan merancang untuk memerangi manusia demi membalas dendam di atas layanan buruk yang diterima selama ini.


so pas ni, korang g la tengok wayang, layan citer ni tau..serius memang best, jalan cerita dia cukup lengkap, cuma penonton akan ditinggalkan dengan pelbagai persoalan . aku boleh kata 5/5 bintang aku kasik.

5 comments:

mykhalis said...

5/5 bintang? perghh.. Khalis jauh ngan panggung..takleh la gi tengok..huuu

lisa lis said...

yup..5/5 bintang..tp kalu bg khalis xtau la..hehehehehe~ xper khalis jgn susah hati..tunggu dapat download hehehehe~ nnti tgk puas2x...

mykhalis said...

itula pasal.. download pastu tengok guna projektor.hehe

mykhalis said...

nape tak update ni.. gigit kang

lisa lis said...

fuyooo...guna projektor tgk citer..pehhh...mcm wayang..hahahahaha~ sory xupdate..hari ni xsempat nak log in blog hehehehehe~