misz.dejavu

follow facebook - dealova_1987@yahoo.com ( cahaya mataku )

blog ini blog peribadi, apa saya suka saya tulis, apa saya pikir saya tulis, blog saya berdasarkan apa yang berlaku dsekeliling saya, di depan, di belakang mahupun d kejauhan saya. blog saya tidak mungkin s'skema saya. impian saya jadikan blog saya diari saya, anda suka anda baca, anda tak suka senyap saja. biarlah hati anda saja berkata2x..saya jugak akan copy paste jika merasakan ia sesuatu yang saya ingin kongsikan bersama anda, tp jangan risau kerana saya pastikan apa yang saya copy n paste itu saya link kan ke tuan punya blog, tanda saya hargai nukilan anda~ saya ikhlas mengatakan sesiapa msuk blog saya, terima kasih sy hargai.. >>> ok2x dah hbis skema.. apa2 tq. hik2x... wat muka comel skit ><.. korang mmg comey ><

Post Mortem

Follow by Email

Thursday, August 11, 2011

Bil Kedai Melambung...Gilo Ke ni?

Assalamualaikum....

yea3x...hari ni baru free n dapat cuci-cuci mata kat blog. Bos dah balik K.L dah.... Selepas bos buat pemantauan kat staff2 di Penang ni, lega sebab bos datang tgk sales kat Sini, Almaklumlah sale time-time bulan puasa ni kena paham sikit. lagipun Kita orang kan jual Rokok Elektronik. mana nak ada customer melayu yang singah time siang hari..semua pakat mai malam hari jer. yang siangnya banyak customer Chinese saja.

semalam yang lepas, Bos bagitahu bil telefon kedai ni tinggi sangat. ok..aku terkejut beruk. then aku tanya kat Bos, Bos bagitahu rm500...>>>>> WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...ini serius memang aku terkejut beruk kaw2 punya... oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!! Bil tak dapat kat kita orang so aku tak dapat tau la kenapa tinggi sangat. yang pasti pengunaan telefon kat kedai ini hanya untuk aku call staff dan HQ sahaja. gilo apa kalau rm500....... gila3x..aku geleng kepala saja la.. kalau minum ayor kompom tercekik cawan...mana taknya cawan2 pun aku telan sebab terkejut dgn dasyatnya..hishhhh~

so aku explain kat bos, aku just pakai tepon kedai bila nak bhubung dgn staff, hq, dealer, n customer sahaja. bos memang kena check balik bil tu. na boleh contact semua no yang aku call tu. huhuhuhuhuhuhu..jujur ni, tak tipu..kalau tipu nnti kena tolak pahala puasa..~

tp aku tak puas hati la.....TM ni bior betul...ni kira kes nak penaya aku ni.. dah la telefon ni dekat dua kali tukar pun dok bengong jew, aku pun tak hingin nak guna. kalau call xda suara xda bunyi..masalah tul la tepon TM ni. so, lepas bos bagitahu cam tu, pas ni aku hanya guna mesej sajalah sebagai penghubung, n kena chating kat email jer dengan HQ. grrrrrrrrr,...sadis wooo... kalau direct call memang memudahkan aku, kalau pakai emel utk chat????? lambat la nampaknya aku dapat tanya apa2x... huarghhhhhh..sob3x..sedih nih....

2 comments:

SoLy SoLicious said...

500?? itu bergayut setahun pun xsampai 500.. kene cek balik tu..xoxoxo

lisa lis said...

Tau xpa... gila apa kalau nak guna sampai rm500.00, bukan bergayut 24 jam pun huhuhuhuhu~ tak nak guna tepon dah, nnti nk suh hq check sekali lagi.