misz.dejavu

follow facebook - dealova_1987@yahoo.com ( cahaya mataku )

blog ini blog peribadi, apa saya suka saya tulis, apa saya pikir saya tulis, blog saya berdasarkan apa yang berlaku dsekeliling saya, di depan, di belakang mahupun d kejauhan saya. blog saya tidak mungkin s'skema saya. impian saya jadikan blog saya diari saya, anda suka anda baca, anda tak suka senyap saja. biarlah hati anda saja berkata2x..saya jugak akan copy paste jika merasakan ia sesuatu yang saya ingin kongsikan bersama anda, tp jangan risau kerana saya pastikan apa yang saya copy n paste itu saya link kan ke tuan punya blog, tanda saya hargai nukilan anda~ saya ikhlas mengatakan sesiapa msuk blog saya, terima kasih sy hargai.. >>> ok2x dah hbis skema.. apa2 tq. hik2x... wat muka comel skit ><.. korang mmg comey ><

Post Mortem

Follow by Email

Sunday, November 6, 2011

Raya Kat Tempat Kerja

Salam...

selamat hari raya Aidiladha.. hohohohohohoho...bestnya kalau dapat cuti dan balik kampung.. di fikiran aku sekarang ini dok fikir..andailah aku duk kat kampung, mak bawa balik daging korban..pas tu aku plak wat sup daging, sup tulang pehhhhhh,...nyum3x... tapi itu hanya andaian.. kalau aku kat kampung aku rasa ramai yang dok at kenduri-kendara nih..huarghhhhhhh sentap wooo..kena duk diam2x kat sini.. semua blogger pun dok bercuti..xaci2x...aku nak nangis nih. 

aku teringin makan 

Rendang Daging dengan ketupat lemang 

sekarang nihhhh.............!!!!!!

nasib baik lah bapa den pagi-pagi dah call tanya aku ?????

Abah: Aini..ko tak cuti kew? orang raya-raya ni cuti ko dok kerja...


Aku: huhuhuhuhu..mana da cuti la abah..tak ada orang ganti...( dengan suara yang sedih gila baban)


Abah: ni abah nak datang Penang, nak anta ko makanan, tapi tengahari la....


Aku : ( dalam hati gumbira gila-gila baban ni).. hehehehe..abah bawalah makanan banyak sikit tau, boleh simpan untuk 3-4 hari...


Abah :( nada terkezut) 3-4 hari???? ko biar btul..


Aku : Yerla abah, kita kan tak balik kampung.. nanti kita perangat la untuk makan sok lusa... hehehehe..


Abah: ok lah, nanti abah bawa banyak-banyak..tapi tengahri lah..


Aku : ok abah.....


yipppiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii................. suka3x...... 


pergorbanan seorang bapa tu..sanggup datang anta makanan untuk anak dia yang sorang ni sebab tak dapat balik kampung..huhuhuhuu.. nasib baik aku dok penang jer.. kampung kat parit buntar.. kalau aku dok kat K.L????? huh...ralat aku kempunan tak dapat makan rendang mak masak...




syukur2x...

No comments: